Inovativnost

posted in: Humor in zabava | 0

Inovativnost je tematika, o kateri lahko pišemo ter beremo mnogo zelo resnih člankov, tukaj pa boste našli dve šali, ki sta vsaj posredno povezani z inovativnostjo.

Ali je inovativnost v peklu možna in dovoljena? 

InovativnostInženir, specialist za inovativnost, umre in se znajde pred nebeškimi vrati. Sveti Peter, ki pred vstopom v nebesa preverja dokumentacijo, je pri pregledu malce neroden in neopazno mu iz inženirjeve personalne mape izpade nekaj listov. Gleda in gleda ter pravi: »Hm, v tvoji dokumentaciji žal manjka nekaj zadev, ki so nujne za vstop v nebesa. Si na napačnem mestu.« Pokliče nebeške angele, ki ga odpeljejo do pekla, kjer ga predajo vragu.

Inženir kot inženir, v peklu ni mogel biti na miru in je poleg trdega dela pričel oprezati, kje bi lahko izrazil svoje veselje za inovativnost. Najprej je v svojem oddelku namestil klimatsko napravo. Sledila je avtomatizacija za nalaganje peči v peklu. Ko so novice o inovacijah prispele do vraga, je inženirja osvobodil trdega dela in mu dal na razpolago še nekaj delavcev, s katerimi  je lahko pričel v peklu izvajati posodobitve v večjem obsegu. Vrag se je odločil, da bo tudi v peklu inovativnost postala pomembna vrednota.

V času, ko je inženir v peklu postal tako cenjen je čistilka pred vhodom v nebesa našla inženirjeve dokumente, ki so svetemu Petru pri pregledu izpadli ter jih predala Bogu. Ta je takoj ukrepal in poklical po telefonu vraga v pekel.

“Halo, kako gre v peklu, je kaj novega?”

“Hej, polno je novega. Danes ravno montiramo tekoče stopnice, ki bodo povezale dno in vrh pekla. Hvala, da si mi odstopil inženirja, ki vse to vodi.”

“Poslušaj, ravno zaradi tega te kličem. Prišlo je do pomote. On spada v nebesa. Postavi ga pred vrata pekla. Moji angeli bodo prišli ponj.”

“Ne! Ne dam ga. Mi smo ga že vzeli za našega, ne glede na tvoja pravila.”

“Svarim te, pošlji ga gor, sicer te bom tožil.”

“Ha-ha-ha, ta je pa dobra. Kako pa, če so pa vsi odvetniki pri meni?”


Osnova za inovativnost so ideje. 

InovativnostDva direktorja se pogovarjata in eden pravi: “Ali je zate inovativnost pomembna?”

Drugi odvrne: “Seveda, inovativnost je danes že nuja, sicer ne moreš biti konkurenčen na trgu.”

Prvi nadaljuje: “Ali si lahko misliš, pogosto se mi zgodi, da sem že v postelji in se mi pojavijo zanimive ideje. V bližini imam beležko in si to nemudoma zapišem. Se to dogaja tudi tebi?”

Drugi odgovori: “Seveda, tudi meni se to dogaja. Tudi jaz si ideje zapišem. In ne samo to, kadar sem v velikem ustvarjalnem zanosu in slutim, da bo idej veliko, vzamem s sabo v posteljo tudi tajnico.”

 


 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja