Plača

posted in: Humor in zabava | 0

Ali je lahko plača tematika šal in vicev? Preverimo. Na tej povezavi so tri šale o plači. Če želite ostati resni, raje preskočite to stran.


Napaka pri obračunu plače

Delavec se je napovedal na razgovor pri direktorju. Ko pride v pisarno, pravi: “Gospod direktor, ta mesec je bila moja plača za 100 EUR prenizka.”

“Vem. Pri obračunu se je v zadnjih dveh mesecih zgodila napaka”, odvrne direktor: “Mi je pa nekaj zanimivo, ali ste opazili, da je bila prejšnji mesec plača ravno za 100 EUR previsoka? Kako to, da se takrat niste pritožili?”

“Seveda sem opazil gospod direktor in sem mislil, da gre pač za eno napakico. Veste gospod direktor, jaz razumem ter sprejem, da se lahko zgodi ena napaka, razjezi me pa, če se pričnejo napake ponavljati.”

plača


Raje bo prišel v službo čez kakšno leto

Kandidat, ki je na razgovoru za službo v kadrovski službi, vpraša : “Koliko bo pa znašala moja plača?”
“Najprej 950 evrov, čez kakšno leto pa bo plača že spodobnih 1150 evrov.”
“Dobro,” odvrne kandidat: “Če je tako bi jaz prišel delati k vam čez kakšno leto.”


Nadpovprečna plača za računovodjo

Trenutno brezposelni računovodja je zasledil oglas, da manjše obrtno podjetje išče izkušenega računovodjo. Ker je sam zase menil, da je izkušen, je poklical  in se dogovoril za sestanek.

Lastnik je bil živahen možakar, ki je najprej na dolgo in široko razlagal, kako je ustanovil podjetje, kako je podjetje raslo in kako ga sedaj s težavami obvladuje. In odločil se je, da bo vse skrbi v zvezi z denarjem prepustil računovodji.

Dejal je: »Res rabim nekoga zelo izkušenega. Nekoga, ki mu bo mar za moj uspeh in uspeh mojega podjetja. Predvsem, da bo vse v zvezi z denarjem vodil tako, da bomo lahko redno plačevali račune, da bo izplačana zaposlenim plača in da nam bo na koncu leta ostalo še kaj dobička.

Računovodja odvrne: »V redu, v redu, lahko se dogovoriva, da vam vodim vaše računovodstvo. Koliko bi pa znašala moja mesečna plača?«

Obrtnik odgovori: »Vsaj kakšnih 4000 evrov neto na mesec.«

Kandidat za službo zazija in vpraša: »Kako pa si lahko tako majhno podjetje privošči takšno lepo plačo za računovodjo?«

Lastnik odvrne: »Ne vem. Me ne zanima. Saj sem vam že rekel, da bo vse v zvezi z denarjem vaša skrb.«


Plačilo po učinku

“Torej je vse urejeno,” reče šef kadrovske službe: “Jutri lahko pričnete z delom. Plačani boste po učinku.”
“Žal mi je,” je rekel mladenič in pobral svoje papirje z mize: “S takšnim drobižem pa ne bom mogel živeti!”


 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja