Prodaja

posted in: Blog, Humor in zabava | 0

Od ljudi, ki delajo v prodaji, lahko kdaj slišimo zanimive zgodbe ter šale, ki imajo tudi svojo (po)učno sporočilo.

Prodaja

Ali lahko prodajalec izpolni kupcu vse želje? 

Vodja prodaje je slišal enega od svojih prodajalcev, ki je stranki ob odhajanju iz trgovine, dejal: “Gospod, po mojih zadnjih informacijah ne verjamem, da bi se vam ta želja lahko izpolnila v tem tednu. Pravzaprav se bojim, da tudi v naslednjem tednu ne.”

Vodja prodaje je hitro ukrepal in zavpil, za odhajajočo stranko: “Pridite nazaj. Bom jaz osebo uredil, da bo vaša želja izpolnjena še v tem tednu!”

Stranka se na to povabilo odzove z glasnim krohotom, zamahne z roko in odide.

Vodja prodaje se ogorčeno obrne k prodajalcu in mu reče: “Nikoli, nikoli in še enkrat nikoli ne zapravi priložnosti za prodajo pa četudi bi imeli trenutno povsem prazno skladišče! Si razumel?”

Prodajalec povesi oči in odvrne: “Razumem.”

Nekaj trenutkov nejevoljno zmajuje z glavo nato pa vpraša prodajalca: “Kaj pa je sploh želel?”

Prodajalec odvrne: “Vprašal me je, glede na to, da je skoraj že cel mesec suša, ali bo v tem tednu končno že začelo deževati.”


Če prodaš za višjo ceno več zaslužiš

Optik je zaposlil novega prodajalca in mu razlagal sistem prodaje v njegovi trgovini. Razložil mu je, če se bo kakšen kupec zanimal za očala in bo vprašal za njihovo ceno, naj mu pove, da stanejo 450 evrov. Če ne bo komentiral, da so predraga, naj reče: “Ter dodatno 100 evrov za steklo!” Če bo še vedno tiho, pa naj doda: “Za vsako posebej!”

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja