NLP Diploma

Nevrolingvistično programiranje, razvijanje komunikacijskih spretnosti. NLP.


30 urni IZOBRAŽEVALNI TRENING NLP™ DIPLOMA
namesto 310 EUR/osebo
za samo 290* EUR/osebo

Kdaj? 5. in 6 december ter 12. in 13. december 2008

Da bi preizkusili, v kolikšni meri Vam ustreza nevrolingvistično programiranje (NLP), ste vabljeni, da se nam pridružite na izjemno zanimivem treningu, imenovanem NLP Diploma. Nevrolingvistično programiranje je metoda sproščenega izkustvenega učenja, kjer se učite z vsemi čutili na zavednem kot tudi nezavednem nivoju.

Kaj je NLP?

NLP je metoda, ki se je v Ameriki in zahodnoevropskih državah razširila kot eden najučinkovitejših pristopov za izboljšanje medosebnega sporazumevanja. Področje uporabnosti je izredno široko, učinki pa navdušujejo uporabnike, ki znajo vse te veščine, tehnike in znanja vplesti v svoje vsakdanje življenje.

Čeprav večina tehnik in veščin v NLP-ju izhaja iz psihologije, se NLP uporablja v razne namene. Še posebej na področju svetovalnega dela, za razvijanje komunikacijskih spretnosti, pri vodenju, v menedžmentu, v profesionalni prodaji in marketingu ter še posebej uspešno pri učenju in poučevanju.

NLP

Za razvoj NLP-ja sta zaslužna raziskovalca Richard Bandler (matematik in terapevt) in John Grinder (lingvist), ki sta v začetku sedemdesetih let proučevala tri vrhunske osebe: Fritza Perlsa (gestalt terapija), Virginio Satir (družinska terapija) in Miltona Ericksona (hipnoterapija). Ugotovila sta, da je za vsakršne izvrstne rezultate potreben ustrezen recept in to velja tudi za osebno odličnost.

Z modeliranjem in posnemanjem uspešnih oseb, ki se ga je moč naučiti, lahko postane mnogo bolj uspešen skoraj vsak človek. V zadnjih 35 letih se je iz prvotno začrtanih smeri Grinderja in Bandlerja razvilo še več uporabnih veščin in tehnik, ki vse po vrsti omogočajo odličnost na področjih, ki jih podpirajo.

NLP je odprt model, ki se nenehno razvija.

NLP omogoča uporabniku, da izboljša svojo samopodobo, da se nauči bolje sporazumevati z drugimi, da si pridobi notranjo moč in življenjsko energijo za vodenje sebe in drugih, da zna jasno načrtovati svoje cilje in da lažje obvladuje notranje in zunanje konflikte. Še posebej ključno je, da se uporabnik v izobraževalnem modulu izkustveno nauči posredovati možganom primerne informacije.

Z NLP-jem se uporabnik nauči tudi slediti svojemu notranjemu kompasu, v trenutkih odločanja pa je sposoben razumeti, kaj se z njim dogaja v čustvenem in razumskem smislu. Ker oseba, ki lažje razume sebe tudi lažje razume druge, lahko v ključnem trenutku in situaciji izbere najboljšo možno strategijo in vedenje.

Kako potekajo NLP treningi?

otrok

Učenje je naraven proces in je lahko preprosto in zanimivo. Samo pomislite, kako ste se v zelo kratkem času, treh do štirih let, naučili hoditi, govoriti svoj materni jezik, uporabljati različne pripomočke, še preden, da ste vstopili v šolo. Kot otroci smo se učili z vsemi čutili. Precej podobno izgledajo NLP treningi.

Osnova NLP treningov je učenje z vsemi čutili, ko nova znanja spoznavate z očmi, ušesi, srcem in vajami v katerih se dogajajo AHA efekti. Pri tem je v varnem okolju pod vodstvom NLP trenerja, poskrbljeno za pravo razmerje podajanja novih informacij, treniranje novih veščin ter za vnašanje novih želenih vzorcev vedenja v vaše vsakdanje življenje.

Najlepše pri NLP treningih je, da za učenje ponovno aktivirate obe možganski polovici in se naučite sprejemati novo znanje tudi skozi igro in zabavo. Prednost teh treningov je tudi v povezovanju vsebine treninga z osebnimi ali profesionalnimi izkušnjami udeležencev. Po tej metodologiji je vsak trening, kljub neki strukturi, v kateri se osvojijo standardizirana znanja, unikaten ter enkraten dogodek.

Na NLP treningu ste v vlogi osebe, ki od skupine katere član ste, sprejemate tisto, kar rabite in po svoji presoji in lastni volji dajete nazaj v skupino tisto kar smatrate, da je vredno podeliti z njo. Jaz se kot trener, odvisno od situacije, ukvarjam s prezentiranjem, moderiranjem, supervizijo in motiviranjem.

NLP v Sloveniji in literatura v slovenskem jeziku

NLP je v Sloveniji prisoten že dobrih 15 let. Ena od prvih inštitucij, kjer so organizirali prve NLP treninge, je Andragoški center Slovenije. Pri njih sem se z NLP-jem leta 1997 srečal tudi jaz, ko sem bil na dodatnem usposabljanju za mentorja študijskih krožkov (ŠK). Dvodnevno usposabljanje je potekalo po metodologiji NLP treningov.

Način dela in vsebine, so na nas udeležence vplivali tako pozitivno, da nas je večina iz te skupine, v naslednjih letih zaključila vsaj modul NLP Praktik. Nekateri smo šli še naprej na treninge za NLP Mojstre, NLP Coache in NLP Trenerje.

Da je NLP zanimiva in uporabna zadeva, lahko med drugim ugotovite tudi ob prebiranju knjig, ki so izšle v slovenskem jeziku. V nemškem in angleškem je tega seveda mnogo več. V nadaljevanju navedene knjige, so v celoti, ali pa večinoma, s področja NLP tehnologije. Verjetnost, da bi jih res razumeli in uporabili, je brez izkustvenega treninga majhna. To vam povem iz lastnih izkušenj in izkušenj tistih, ki so zaključili vsaj modul NLP Praktik. Redkim bralcem lahko postanejo razumljive in uporabne po zaključenem modulu NLP Diploma, po NLP Praktiku pa jih lahko suvereno prebirate ter ob vajah tudi resnično napredujte.


Kaj so prednosti treninga NLP Diploma?

Trening NLP Diploma je namenjen osebam, ki želijo spoznati osnove NLP-ja ter izkusiti način izobraževanja, ki se izvaja po načelih in standardih INLPTA (mednarodne zveze NLP Trenerjev).

Odločitev za trening je koristna iz naslednjih razlogov:

Vsebine treninga NLP Diploma

Predstavitev NLP-ja (nastanek in razvoj).
Aksiomi, oziroma temeljne predpostavke NLP-ja.
Zaznavni tipi VAKOG (vizualno, avditivno, kinestetično, olfaktorno, gustatorno).

Strateška komunikacija in trening čutne ostrine z VAKOG.
Model komunikacije z NLP.
Dober stik, spremljanje in vodenje.

Osnove mentalnega treninga.
Ciljna uporaba jezika in jezikovnih vzorcev
Metode za upravljanje z notranjimi stanji in s čustvi (1,2,3 položaj).
Dobro oblikovani cilji SMART.
Področja kjer najdemo cilje

Model konstruktivne povratne informacije.
Predstavitev časovne črte in posegi na njej.
Sidranje – vadba preprostega kinestetičnega sidra
Povzetek uporabnosti NLP – ja v praksi
Podelitev potrdil (certifikatov)

Termini izvedbe:

Petek 5. in sobota 6. decembra.
Petek 12. in sobota 13. decembra.


V petek traja trening od 16.00 do 21.00 ure, v soboto pa od 9.00 do 18.00 ure. Na vsakih 90 minut je odmor v trajanju 15 minut. V soboto med 12.00 in 13.30 uro je odmor za kosilo.


Lokacija izvedbe treninga: Celje oz. Štore


Rok za prijavo: petek 28. novembra 2008 oziroma do zapolnitve prostih mest.


Cena: 310 EUR. 290* EUR/osebo

* Cena 290 EUR velja ob prijavi do petka 28.11.2008

Vse cene vsebujejo DDV.

100% GARANCIJA ! V kolikor kdo od udeležencev s treningom ne bo zadovoljen, mu vljudno in brez vprašanj takoj vrnem vplačan znesek!!!


Informacije in prijava:
Marjan Račnik, GSM 051 362 153 ali marjan.racnik@siol.net


Število udeležencev v skupini je omejeno na maksimalno 14 oseb. Prijave so možne do zapolnitve prostih mest.